Rijkswaterstaat en TLN op bezoek bij Dobbe Transport

Karin Visser en Jaap Slootmaker van Rijkswaterstaat brachten onlangs een bezoek aan Dobbe Transport in Roelofarendsveen. TLN-voorzitter Arthur van Dijk was ook aanwezig.

Hoofdingenieur-directeur Verkeer & Watermanagement en crisismanagement Karin Visser en CFO Jaap Slootmaker zijn binnen Rijkswaterstaat (RWS) verantwoordelijk voor het project ‘File-aanpak 2020’. RWS inventariseert in dit kader maatregelen voor de korte en middellange termijn om de toenemende filedruk te verlichten. Visser en Slootmaker spraken hier eerder over met TLN en Peter Tjalma van TransMission. Nu gingen ze het gesprek aan met directeur Piet Dobbe van Dobbe Transport.

Verdere verbetering

Visser, Slootmaker en Van Dijk bespraken bij Dobbe Transport ideeën voor de verdere verbetering van de verkeersdoorstroming. Positieve informatievoorziening en dit visueel maken richting weggebruikers, maar ook het nog beter meten van de onderbrekingstijd bij incidenten zijn belangrijke mogelijkheden om tot verdere verbetering te komen, zo luidde de conclusie. Gespreksonderwerp was ook de problematische situatie op de A4 bij Leiden. Visser en Slootmaker zegden toe dit probleem intern te bespreken en snel een terugkoppeling te geven.

Aanrijdingen voorkomen

Er werd uitvoerig stilgestaan bij de effecten van files voor transportbedrijven als Dobbe Transport. Dit gebeurde ook op de werkvloer; Visser en Slootmaker gingen onder meer in gesprek met ICT-mensen en planners. Zij vertelden op welke wijze Dobbe Transport gebruik maakt van boordcomputers, bijvoorbeeld in relatie tot het remgedrag en gaspedaalgebruik van de chauffeur en het laten uitrollen van de auto. ‘Door dit te bespreken met de chauffeurs kunnen we ze helpen bij het voorkomen van aanrijdingen’, aldus een van de planners.

Denken in oplossingen

Alle betrokkenen ervoeren het bezoek van RWS aan Dobbe Transport als vruchtbaar. Visser en Slootmaker toonden veel enthousiaste interesse in de bedrijfsvoering en de problematiek op de weg, waardoor ze uiteindelijk vertrokken met een goede indruk van de wijze waarop een bedrijf als Dobbe Transport meedenkt en denkt in oplossingen.

Image

wij denken graag met u mee

Wat is uw logistieke uitdaging?


Een goed gesprek over uw logistieke uitdagingen en onze oplossingen? Dat kan. Graag zelfs! 

We komen naar u toe of ontvangen u met open armen en lekkere koffie in Roelofarendsveen.


Gunstig gelegen, direct aan de A4, nabij Schiphol (10 min), Amsterdam (15 min) en Rotterdam (20 min).

Veenderveld 116
2371 TX, Roelofarendsveen
The Netherlands

Op de hoogte blijven?

Heb je een vraag?

Direct bellen

Dagelijkse leukigheden