familiebedrijf

5e generatie

Sinds 1845

Altijd in beweging

In 1845 zeilde Pieter Dobbe (1824 – 1885) voor het eerst over de Zuid- en Noord-Hollandse wateren om in Roelofarendsveen geteelde groente te verkopen aan marktkooplui en groothandelaren in steden als Den Haag, Haarlem en Amsterdam. Zo zette de grondlegger van het huidige Dobbe Transport de eerste koers uit van ons bedrijf.

5e generatie aan boord
Sinds die eerste reis is er veel veranderd. Zeilboten werden vervangen door vrachtwagens en opslagloodsen. En het transport van groente werd stap voor stap uitgebreid met een breed scala aan logistieke diensten. Zo begon de 2e generatie, bestaande uit Leen en Arie Dobbe, in 1899 een zaterdagse beurtvaartdienst tussen Roelofarendsveen en Leiden. De 3e generatie, bestaande uit Jan en Piet Dobbe die het bedrijf overnamen nadat hun vader Arie jong overleed, werden daarnaast ook commissionair op de groenteveilingen in Roelofarendsveen en Langeraar. 'Zolang er maar beweging in zit en we onze klanten er goed mee op weg kunnen helpen' zei ome Jan Dobbe, 4e generatie van ons bedrijf ooit over alle ontwikkelingen.

Een uitspraak die ons bedrijf in één zin typeert. We zijn gek op ons vak én op onze klanten. Daar is in al die jaren nou weer helemaal niets in veranderd. Net zoals dat we nog steeds een familiebedrijf zijn. Inmiddels is de 5e generatie Dobbe aan boord en wordt ons bedrijf geleid door de neven Piet en Eric Dobbe. Onder hun leiding en die van hun directe voorgangers,  Jan, Co, Louis en Theo, is ons bedrijf uitgegroeid tot een gerenommeerde logistieke dienstverlener met ruim 200 medewerkers en loyale klanten.
Stevig geworteld in de Randstad

Sinds 1845 zijn we stevig gegrond is in de draagkrachtige en groeizame veenbodem van Kaag en Braassem, een markante gemeente in het hart van de Randstad. We zijn trots op onze afkomst en zuinig op de woon- en werkomgeving waarin we al meer dan 170 jaar opereren. Daarom ondersteunen we met veel plezier verenigingen, evenementen en regionale initiatieven waarmee wij ons verbonden voelen. 

Sinds 1845

RUIM 170 JAAR ERVARING

5e generatie

Familiebedrijf
pur sang

Ruim 150

Daadkrachtige medewerkers

Innovatie

betrokken bij
de omgeving
Image

Aangenaam

Wij zijn Dobbe

Chauffeur + onderhoud46%
Kantoor medewerkers19%
Loods medewerkers32%
Wasploeg3%

Maak nader kennis

met Dobbe Transport

Image

Familiebedrijf

5 generaties

Dat Pieter Dobbe ooit opgevolgd zou worden door - tot nu toe - vier generaties Dobbe, had hij in 1845 tijdens zijn eerste zeilreis nooit kunnen vermoeden.
Lees meer over het Dobbe-dna >
Image

geschiedenis

Ome Jan Dobbe vertelt

De geschiedenis van Dobbe Transport. Ome Jan Dobbe, die samen met zijn broers Co, Louis en Theo de 4e generatie vormde, kan er uren over vertellen. 
Duik hier in de historie >
Image

nu aan het stuur

Huidige generatie

De leiding van ons bedrijf is in handen van de 5e generatie Dobbe, de neven Piet en Eric Dobbe. Mogen we u voorstellen?
Maak kennis met de 5e generatie >

Image

Duurzaam

Breeam Excellent

Hoe belangrijk klanten en medewerkers voor Dobbe Transport zijn, blijkt onder andere uit de zorg en aandacht die besteed is aan de indeling en de inrichting van het nieuwe pand.
Meer over ons duurzame kantoorpand >
Image

continu in beweging

Er zijn altijd kansen

Om je heen blijven kijken en je gezond verstand gebruiken. Als we iets geleerd hebben van de vorige generaties Dobbe is dat het wel. Omdat tijden veranderen en nieuwe kansen meebrengen. 
Lees hier wat dit voor u betekent >
Image

betrokken

Warm hart

We zijn ruim 170 jaar gevestigd in Roelofarendsveen, midden in de Randstad en direct naast de huidige A4. We zijn trots op onze roots en dragen onze omgeving een groot warm hart toe.
Lees hier hoe we bijdragen >

wij denken graag met u mee

Wat is uw logistieke uitdaging?


Een goed gesprek over uw logistieke uitdagingen en onze oplossingen? Dat kan. Graag zelfs! 

We komen naar u toe of ontvangen u met open armen en lekkere koffie in Roelofarendsveen.


Gunstig gelegen, direct aan de A4, nabij Schiphol (10 min), Amsterdam (15 min) en Rotterdam (20 min).

Veenderveld 116
2371 TX, Roelofarendsveen
The Netherlands

Op de hoogte blijven?

Heb je een vraag?

Direct bellen

Dagelijkse leukigheden