Familiebedrijf pur sang

Image

Typisch Dobbe

5 generaties op een rij

Het begon met handel én transport 

Pieter Dobbe, de grondlegger van ons bedrijf, was handelaar én transporteur. Hij kocht groenten in bij kwekers in Roelofarendsveen, laadde die in zijn zeilschip en zeilde ermee naar Amsterdam en Haarlem. Daar verkocht hij zijn voedzame lading uit de veengronden aan groothandelaren en marktkooplui. Zijn twee zonen Arie en Leen werkten al op jonge leeftijd met hem mee. Toen zij het stokje van hem over namen, breidden zij de activiteiten van het bedrijf uit met beurtvaart, een vaste transportroute over water van Roelofarendsveen naar Leiden. Zij kondigde dit op 25 september 1899 aan met een advertentie in het Leidsche Dagblad: 'Attentie s.v.p.! Zaterdag 30 september a.s. hopen de GEBROEDERS DOBBE te Roelofarendsveen een geregelde Zaterdagsche Beurtvaart te OPENEN van Roelofarendsveen naar Leiden.’ 

De generaties die na Pieter, Arie en Leen kwamen, drukten ieder op hun eigen manier en passend bij de vragen van de tijd, hun stempel op het bedrijf. De dienstverlening ontwikkelde zich van zeiltransport naar beursvaart, bodediensten en wegtransport in alle denkbare vormen. En van commissionairsdiensten in groenten en bloemen naar logistieke diensten in de volle breedte van het woord, inclusief op- en overslagdiensten. 

Dobbe-kenmerken

Hoe verschillend de Dobbe-generaties waren, ze hebben vijf kenmerken met elkaar gemeen. Vijf typische Dobbe-karaktereigenschappen waarmee zij hun bedrijf en hun medewerkers op een positieve manier mee besmet hebben. Echte Dobberianen zijn hard werkend, nooit voor één gat te vangen, hebben een hekel aan stilstand (letterlijk en figuurlijk), vieren successen graag en doen er alles aan om de gemaakte afspraken met klanten na te komen. 

wij denken graag met u mee

Wat is uw logistieke uitdaging?


Een goed gesprek over uw logistieke uitdagingen en onze oplossingen? Dat kan. Graag zelfs! 

We komen naar u toe of ontvangen u met open armen en lekkere koffie in Roelofarendsveen.


Gunstig gelegen, direct aan de A4, nabij Schiphol (10 min), Amsterdam (15 min) en Rotterdam (20 min).

Veenderveld 116
2371 TX, Roelofarendsveen
The Netherlands

Op de hoogte blijven?

Heb je een vraag?

Direct bellen

Dagelijkse leukigheden